TMI Laura Jääskeläinen

Aloittelevan ratsastajan varusteet

Ilmoittautuminen ratsastustunneille täältä


Ratsastuksen aloitukseen ja kokeilemiseen meillä on tarjolla lapsille MiniRatsastusta, Minikertaa sisältyy 30min ratsastusta (sis.jalustimienlaiton,vyönkiristyksen, selkäännousun) sekä 15min hevosenhoitoa tallissa (varustaminen/harjaus, päivän teeman mukaan). MiniRatsastuksissa ratsastetaan vähintään niin kauan, kunnes osaa kävellä ja ravata hyvin ilman taluttajaa/avustajaa(tallinpuolesta ilman erillistä korvausta tai itse taluttaen), kun taidot ja tasapaino on hyvin hallussa voi koululaiset harkita siirtymistä alkeskurssille.

Lasten Alkeistunti on seuraava taso Miniryhmästä, yhden kerran kesto on 1h 15min, josta noin 30min käytetään hevosen hoitamiseen, joko ennen ja jälkeen tunnin (eli 15min + 15min) tai pelkästään ennen/jälkeen, riippuen ryhmän ajoituksesta . Alkeistuntien tärkeintavoite on varustaa hevonen kokonaan itse(jonka vuoksi ohjattua hoitoaikaa on enemmän) sekä omata riittävät ratsastustaidolliset valmiudet siirtyä Jatkotunneille. Alkeistuntien aikana myös harjoitellaan laukkaamista ensimmäistä kertaa.Lastenalkeistunnit sopivat parhaiten Kouluikäisile(suositusikä n.8v), lähtötasovaateena ratsastajan tulee hallita ratsu käynnissä,sekä ravissa, osata keventää ravissa sekä istua perusistunnassa käynnissä ja ravissa, osata ylläpitää haluttu askellaji sekä pystyä kääntämään myös ravissa.

Aikuisten Alkeiskurssi, sisältää 5 ratsastuskertaa, eikä vaadi ollenkaan aikaisempaa ratsastuskokemusta.

Jatko ja HeC ponitunnit , Poninaarion puolella meillä on tarjolla Alkeistunneista seuraava pykälä, Jatkotunti sekä Jatkotunien jälkeen seuraava taso HeC.

Yksityistunnit , Yksityistunteja tarjoamme niin poneilla kuin hevosillakin, yksityistunneille ovat tervetulleita kaikentasoiset ratsastajat.

Pari/kaksaritunnilla On kaksi ratsastajaa, ratsastajat voivat itse muodostaa ryhmän tai voit kysyä meiltä itsellesi "paria" .

Pienryhmätunneillamme on samantasoisia ratsastajia 3-4(/5)hlö, voit kysyä paikkaa valmiisiin pienryhmiin tai tehdä oman ryhmän, ryhmiä löytyy 45min ja 60min ryhmissä.

Vanhempi-lapsi ryhmät on perheille joissa halutaan harrastaa yhdessä ratsastusta. Tunnille voi tulla erinlaisilla kokoon panoilla, perusmaksu sisältää 1 aikuisen ja yhden lapsen. useammasta lapsesta ja aikuisesta veloitetaan erikseen.

Ryhmätunti omalle ryhmälle ponipuolella uuteena mahdollisuutena varata meiltä ohjaaja ja ponit(max.8kpl) koko tunniksi hintaan 80euroa/tunti, tunti on ensisijaisesti tarkoitettu perheille joissa useampi ratsastaja. Tunti veloitetaan yhdeltä henkilöltä, 80e/h ryhmän koosta riippumatta. Tunnin voi halutessaan jakaa myös esim. kahteen 30min pätkään.Hintaan ei sisälly taluttajia, joten pienten lasten kohdalla vanhempien on tarvittaessa talutettava itse

Vammaisratsastus , vammasta riippuen ratsastaja voi integroitua tavallisiin ryhmiin halutessaan. Meillä on useita vammaisratsastukseen hyvin soveltuvia kaikenkokoisia poneja sekä hevosia, yksityistunnit ovat myös mahdollisia kuten muutkin palvelumme .

Valmennus ja Kisapaketit , Me olemme aktiivisesti mukana ratsastuskilpailumaailmassa. Tarjoamme menestyksen mahdollisuuksia kilparatsastuksesta kiinnostuneille. Meidän asiakkaat ovat kaikki yhdenveroisia, aito kiinnostus ja oma aktiivisuus tallilla auttavat kisa uran alkuun. Valmennuspaketteja löytyy useita erinlaisia, tarvittaessa muokattuna ratsastajan tarpeisiin.

Kaikkien ratsastuspalveluidemme Hinnastot sekä maksutiedot löydät Hinnasto kohdasta

Lopuksi;
Hyvän ratsastustaidon kehittäminen vaatii useiden vuosien harjoittelun, vaikka ratsastusta voi harrastaa vaikka vain jokatoinen viikko, on ratsastettava useasti viikossa mikäli haluaa taitojensa kehittyvän nopeasti. Hevostaitojen opettelu auttaa myös itse ratsastuksessa. Suosittelemmekin ratsastajillemme aktiivista osallistumista valmennuksiin,kursseihin sekä kokemattomampien heppailijoiden auttamista (siinä samalla ne omatkin hevostaidot kehittyy….).